ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟΥ ΠΑΓΩΤΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΑ ΡΥΖΙΟΥ

Νέα,

Με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο σκοπός της εγκεκριμένης εταιρικής σύμπραξης είναι η ανάπτυξη καινοτόμων συνταγών επιδόρπιων παγωτού με βάση το ρύζι και υποπροϊόντων του με έμφαση στην ανάπτυξη βιο-λειτουργικών τροφίμων που θα καλύπτουν τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου αλλά και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού που παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη και τις πρωτεΐνες γάλακτος, ξηρούς καρπούς κλπ, είτε παρουσιάζουν αυτοάνοσα νοσήματα όπως κοιλιοκάκη με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να καταναλώσουν τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη. Επιπλέον, τα συγκεκριμένα προϊόντα θα είναι κατάλληλα να καλύπτουν τη αυξημένη ζήτηση των καταναλωτών εκείνων που ακολουθούν ένα πρότυπο διατροφής χορτοφαγικό (vegetarian) ή αυστηρά φυτοφαγικό (vegan) ή ακόμα και ένα gluten-free τρόπο διατροφής. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα γίνει σχεδιασμός και παραγωγή επιδόρπιου παγωτού με βάση το νωπό γάλα το οποίο θα εμπλουτιστεί με πίτυρο ρυζιού και προϊόντα φρούτων και λαχανικών της Ελληνικής επικράτειας με έμφαση τη Κεντρική Μακεδονία.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί επεξεργασία και παραγωγή γάλακτος από καστανό ρύζι ή ρυζάλευρο για την αντικατάσταση του γάλακτος ζωικής προελεύσεως στα επιδόρπια παγωτού, ενώ, θα γίνει χρήση φρούτων και λαχανικών καθώς και υποπροϊόντων αυτών υψηλής διατροφικής αξίας ώστε να υποκαταστήσουν την ζάχαρη, τη κρέμα γάλακτος αλλά και το αυγό μειώνοντας καθ’αυτό τον τρόπο το ποσοστό των προστιθέμενων θερμίδων. Τέλος, θα αναπτυχθούν συνοδευτικά προϊόντα όπως μπισκότα τύπου Digestive και ενεργειακές μπάρες από άλευρα που στη βάση τους θα αποτελούνται από ρύζι και πίτυρο ρυζιού, φρούτα και λαχανικά προστιθέμενης διατροφικής αξίας που ακόμα δεν χρησιμοποιούνται σε εμπορικά σκευάσματα ώστε να αναμιχθούν στις καινοτόμες συνταγές επιδόρπιων παγωτού. Η ερευνητική σύμπραξη θα ολοκληρωθεί με την τεχνοοικονομική ανάλυση της οικονομικότητας των καινοτόμων συνταγών επιδόρπιου παγωτού και διάχυση της πληροφορίας στο ευρύ κοινό του χώρου της ζαχαροπλαστικής αλλά και των καταναλωτών.

Τέλος, τα συγκεκριμένα προϊόντα δεδομένου ότι βασίζονται στο ρύζι και στα υποπροϊόντα του, θα είναι εφικτό με κατάλληλο marketing να φέρουν σφραγίδα της προέλευσης της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας όπου παράγεται περισσότερο από 80% του ελληνικού ρυζιού ακολουθώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  • Ανάπτυξη νέας γκάμας προϊόντων για την εταιρία, με τη δημιουργία ενός λειτουργικού τροφίμου, αλλά και σκόνης αυγού.
  • Δημιουργία της τελικής βασικής συνταγής παγωτού εμπλουτισμένου με ΠΡ είτε παγωτού ελεύθερου λακτόζης, πάνω στην οποία η βιομηχανία θα μπορεί να εναλλάσσει τις γεύσεις και τα χρώματα.
  • Δημιουργία προϊόντων για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού ή ειδικές ομάδες καταναλωτών
  • Χρήση προϊόντων προέλευσης από την Ελληνική Επικράτεια με έμφαση την Κεντρική Μακεδονία

Περισσότερα για το έργο: www.ricecream.gr

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 599.323,00€
ΕΝΑΡΞΗ: 12/05/2020
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 36 ΜΗΝΕΣ

ΕΤΠΑ - ΕΠΑΝΕΚ -ΕΣΠΑ